Home » , , , , , , » 10 Most Popular People Search In Google Malaysia..Hanis Zalikha is No. 6!!

10 Most Popular People Search In Google Malaysia..Hanis Zalikha is No. 6!!

Written By Hafiz Rahman on Saturday, December 11, 2010 | 8:32 AM

mengikut statistic yang dikeluarkan oleh Google Zeitgest..10 carian paling popular dalam kategori fast rising people di Malaysia seperti di bawah nie ….apa google zeitgest ?
ia sebenarnya analisis yang Google buat setiap akhir tahun, untuk keluarkan statistik carian terbanyak di sesebuah negara. Semua carian dia akan kategorikan kepada orang, sukan, berita dan sebagainya. Saya tergolong dalam carian 'orang' terbanyak! Google Malaysia's Fastest Rising People
credit to Hanis Zalikha untuk definition tu..haha

google fastest rising people
statistic setakat 11 December 2010

1. MAHER ZAIN
maher zain
.semestinya penyanyi yang popular dengan genre lagu islamik…siapa cakap penyanyi irama nasyid tak boleh cari makan? buktinya Maher Zain adalah carian paling popular di Malaysia…artis-artis Hollywood pon kalah…syabas Maher!!

2. JUSTIN BIEBER
justin bieber
si budak yang sangat popular di seluruh dunia..baru berumur belasan tahun tapi dah berjaya mengutip kekayaan berjuta-juta dollar dan menjadi antara ikon kegilaan remaja di seluruh dunia…Justin Bieber baru- baru nie mengejutkan ramai peminat di seluruh dunia apabila memenangi 4 award di  American Music Awards pada usia hanya 16 tahun

3. LUNA MAYA
luna maya
Luna Maya…sapa tak kenal kn?rasanya carian google untuk Luna nie sebab kes video lucah dengan Ariel Peterporn tu..tak pasal-pasal dia popular di Malaysia..tapi kenapa di Malaysia?adakah orang malaysia suka cerita-cerita macam tu?tutttt!!!haha

4. DIN BERAMBOI
din beramboi
Malaysia dikejutkan dengan kematian mengejut pelawak polular Din Beramboi pada awal April lalu ..walaupon allahyarham dah pergi meninggalkan kita…tapi nama beliau tetap menjadi antara carian paling popular di Malaysia..Al Fatihah

5. LADY GAGA
lady gaga
sape tak kenal dengan minah pelik nie kan?kalau bab baju pelik2 memang dia la orangnya ..Lady Gaga…penyanyi yang penuh dengan kontroversi tapi jugak antara artis hollywood paling popular dekad nie….

6. HANIS ZALIKHA
hanis zalikha
sweetness…sapa tak kenal dengan blogger popular dan cantik Hanis Zalikha…fuhh..hebat betul hanis….memang terbaik la..masih lagi bercita-cita nak jumpa dia di event nuffnang kalau berkesempatan untuk turut serta =) comel kan dia pakai tudung..secomel budak Irine Nadia Marcello nie  ..ehh budak ke?haha

7. LEE MIN HO
lee min ho
maaf sebenarnya aku tak kenal mamat nie…girl2 maybe semuanya tahu…haha…siapa dia ..
South Korean actor who is best known for his leading role as the leader of F4, Gu Jun Pyo, in theSouth Korean adaptation of the popular manga series, Hana Yori Dango, titled Boys Over Flowers, in 2009. He started his career in 2006 and since then has been cast in various TV shows, short dramas and minor movie roles.
credit to Wikipedia

8. ADAM LAMBERT
adam lambert
sebenarnya malas nak cita pasal mamat gay nie…sebab aku tak suka dia..haisyhh..kenapa la dia tersenarai jugak…thanx to Hanis Zalikha sebab berjaya mengalahkan Adam Lambert ni….hihi

9. SITI NURHALIZA
siti nurhaliza
sape tak kenal kan bini tersayang Datuk K nie….Datuk Siti Nurhaliza masih popular walaupon dah berkahwin…masih mantap ..masih cantik…mungkin sebab masih belum ada anak…bila nak ada anak ..Datuk sila jawab..hehee

10. PAULTAN
paultan
dan yang terakhir…laman web automotive popular Paultan yang banyak memberi info tentang automotive

p/s : mesti tertanya-tanya sebab apa ada nama hanis zalikha dalam tajuk?sebab dia sorang je blogger yang tersenarai…bila lagi blogger-blogger lain nak tersenarai?kita tunggu statistic untuk tahun depan =)

489 word 3332 characters

Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

3 comments

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)