Home » 6 Sebab dR Rozmey Kutip 230 Ribu Sahaja Dalam Seminggu

6 Sebab dR Rozmey Kutip 230 Ribu Sahaja Dalam Seminggu

Written By Hafiz Rahman on Thursday, November 25, 2010 | 12:02 AM

Rm230000 sahaja dalam masa seminggu?kata nak kutip 40juta??apa cita nie dR??dR ka Dr??mana2 la..aku pon tak paham

ok ni copy paste dari entry blogger LugieAmir

83 pawagam menayang’kan filem 2 Alam, namun FINASmelaporkan jumlah kutipan sehingga hari ini (24 November) hanya mencapai sekadar RM230 000, jauh terlajak daripada cita-cita asal DDR yang menyasarkan RM40 juta.

Walaupun menerima 1000 macam publisiti daripada akhbar Kosmo & Hmetro, namun publisiti tersebut sekadar melepaskan batuk di tepi tangga apabila di’hentaman pelbagai pihak, terutama’nya wartawan yang memberikan review negatif berkenaan filem 2 Alam.

Tergelak kami apabila ada rakan yang berkata, filem 2 Alam sebenarnya berkisarkan music video Ramli Sarip & Amy Search yang berdurasi 86 minit.

Macam mana pula DDR boleh berani bercerita soal kutipan RM2 juta pada hari pertama tayangan? Sedangkan filem Upin Ipin: Pengembaraan Bermula yang hebat pun perlukan 5 hari untuk mencapai RM2 juta. Sudah-sudah’lah DDR, jangan nak bodoh’kan penonton Malaysia, dan kaki google tempatan.

itu screenshot dari FINAS dan jugak entry dari LugieAmir..okey walaupon kita tengok dah beratus-ratus blogger dah buat macam-macam kritikan and kutukan..so aku pon nak join la jugak sekaki mengutuk.haha tak da la…cuma memberi pendapat

okeh 5 sebab dR Rozmey gagal kutip 40Juta dan hanya kutip 230ribu saja…

1 . Publisiti Hyperbola…

semua orang dah sedia maklum…and bagi pembaca KOSMO mesti akan menghadap muka dR nie tiap2 hari..ulang sekali lagi TIAP-TIAP HARI

mungkin dR nie yakin sangat dia akan berjaya menarik hati dan buat penonton berdebar-debar nak menonton..

2  . Ayat yang terlampau melampau dalam iklan

ini satu lagi masalahnya….tak over sangat kalau aku nak cakap iklan 2 Alam antara iklan paling memualkan ..bagi aku…bagi orang lain aku tak tahu la kn..ada satu hari tu aku pernah baca .lebih kurang macam nie ayatnya

penonton akan berdebar-debar menanti dan keistiwewaan 2 Alam adalah tiada tandingan sehingga ada penonton yang perlu dipapah keluar dari punggung panggung akibat terlalu dirasuk oleh keasyikan 2Alam

something like that la aku pon dah lupa dah….so kalau korang sendiri baca pon ..bukannya nak berdebar-debar..lagi nak tergelak ..huhu

3 .  Over Confident

Confident tu memang tak salah..dan aku sendiri tau dR memang orang yang confident sebab tu dia berjaya jadi antara usahawan yang paling berjaya kat malaysia nie …but over confident pon boleh memakan sendiri…ibaratnya kalau korang over confident korang takkan mati kalau terjun bangunan 5tingkat jatuh kepala dulu..cuba terjun…sampai je bawah…memang ko ke bawah terus la (masuk kubur)

4 . Hari-Hari sebut 40 Juta

ini pon satu jugak penyakit…hari-hari ada perkataan 40Juta tu dalam paper …memang la kalau sebut tu doa..tapi kena la berpada-pada…ini cuma filem pertama…jangan la nak over sangat target tu…upin ipin pon tak berani nak target sampai macam tu..semua rakyat Malaysia dah dapat agak apa akan jadi…muak dengan hari-hari dengar 40 Juta tu…so dorang pon jadi malas…40 Juta bebb…bukan 40 Hengget….

5 .  Blogger Dan Wartawan

ini yang paling besar puncanya..haha…blogger dan wartawan atau media memang satu medium yang sangat efektif untuk menjatuhkan seseorang..tapi dalam kes nie…semua orang bercakap benda yang masuk akal tentang perkara tak masuk akal yang dR canang-canag setiap hari tu….wartawan masa majlis pratonton pon ..keluar ja dah tepuk dahi dah….so wartawan pon apa lagi..hentam la..pastu blogger pulak hentam..satu Malaysia dah taghu jalan cerita before keluar pawagam lagi#..so memang carik nahas la…haha….

6. Berlagak nak lawan Harry Porter

aku rasa macam pernah terbaca pasal doktot cakap filem 2 Alam setanding Harry Potter,,..dengar lawak je…Harry Potter hari pertama ja dah kutip AS$125.1 juta (RM388.8 juta)..itu baru hari pertama doktot oit..hahaha….pastu haritu kan ada keluar khabar angin kutipan hari pertama cecah 2juta..huisyyy…tak caya aku….

6 je kot..tak banyak masa nak taip nie=)..apa pon..walaupon ada kutuk jugak sikit..aku doakan impian doktot tu berjaya….

p/s : support pi la orang melayu kita..haha

Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

8 comments

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)