Home » » INFO TERKINI KES BUDAK 15 TAHUN DITEMBAK POLIS

INFO TERKINI KES BUDAK 15 TAHUN DITEMBAK POLIS

Written By Hafiz Rahman on Thursday, April 29, 2010 | 6:44 PM



topik nie dah jadi smakin hangat dikalangan rakyat Malaysia yang simpati dengan budak nie.....siapa sebenarnya yang salah????Polis????Allahyarham????media ????
.
.media nie pon satu...nk untung dgn buat2 cerita yang lgsung xde fakta,,,pki hentam je taip ape yg de dengar tanpa siasat dulu....wat the fish la ....
.
.
macam2 cerita yang kita dengar ...kita xtaw apa sebabnya dan kenapa samapi boleh jadi macam tue...aku x biased ...aku xsalah kan Pihak Polis sebab dia buat kerja dia...n Allahyraham Aminulrasyid pon aku xsalahkan...sbb dia msih budak,..baru 15 tahun.....
.
.
dah byk orang luahkan ketidakpuasan hati n ada yang bagi idea yg sgt2 bernas yg aku lebih percya dari apa yang media bagi...wat the fish media


..
.
nie antara apa yang aku sempt surf tadi di internet,,,,topik ni pling hangat di group facebook


n topik yg dibincangkan sgt2 menarik...pemberita...boleh la amik kat sini klw dah xde sgt idea...jgn nk buat cerita2 yang xleh diterima akal!!!

1.)  Wan Ahha IS ada bagi pendapat nie.....


IF org itu jenayah..the police should know (in fact we all know):

What is the STANDARD OPERATING PROCEDURE DURING A VEHICLE PURSUIT

- In any pursuit, the officers should inform Comm Centre to REQUEST FOR BACKUP!
- Since there are more than 1 officer in the MPV, someone should be taking care of RADIO COMMUNICATION! (ID Vehicle plate number, color, any reports of it being STOLEN, perhaps? HELLO!!
- Any idiot can drive a fast car, but NOBODY, I mean NOBODY can drive in high speed with a busted tire! In a few miles the vehicle being chased WILL STOP / pursuit terminated.
- Do some homework, watch World's Scariest Police Chases. The law officers NEVER shoots at the insides of the vehicle, WHY? Coz there maybe possible HOSTAGES that may be shot and KILLED! They may even shoot innocent pedestrians. YOU ONLY SHOOT THE TIRES!

2. What justifies a CIVILIAN as being a suspect
- Were there any proven radio communication saying that the people in the car being chased were ARMED and DANGEROUS? These were just friggin' kids mind you!
- You're driving a much powerful mpv / cruiser, you have better vision on the vehicle in front, do you see potential suspects or kids scared too death / going for a joyride?
- When it eventually STOPS, you immediately arrest the so-called suspect, get their IDs processed (Police DO have a device / computer to do this on the move, this is not 1970's), read their rights. Not beat 'em up silly, or worse, KILL THEM!

3. RULES of ENGAGEMENT in USAGE of FIREARMS
- The PDRM were issued with new weapons which replaces the current 6 shot revolver, these new hand guns can be pretty accurate no matter how stupid the person shooting it is; go figure dude!
- Rules of Engagement 101; never shoot first unless you're being shot at and / or you have visual confirmation that the suspect is ARMED and is ABOUT TO USE IT.

The above statement(s) does not mean that I oppose the whole Malaysian Police force. They are supposed to protect us, but that does not mean they should strip away their own honor in upholding the law by means of committing violence!! We've got enough criminals already in this country.
2.) ini plk salinan

(click di atas)

n ini plk video ahli keluarga mangsa


3.) Naz Roll  plk bagi idea nie

Sepatutnya, pihak polis x boleh masuk campur dlm siasatan ni. X kesah ar dr Bukit Aman ke, Bukit Kepong ke, Bukit Beruntung ke, yg penting kes ni melibatkan pihak polis. Untuk satu siasatan yg lebih telus, saya cdgkan satu SURUHANJAYA DIRAJA ditubuhkan bersama SUHAKAM bagi menyiasat kes ini.

cadangan yang sgt bernas...aku setuju...
untuk maklumat lanjut boleh la surf sendiri...berlambak2 cerita pasal kes nie....




Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

3 comments

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)