Home » , , , , » Gambar Dan Kronologi Kes Penyembelihan Haulah oleh Tentera Bashar

Gambar Dan Kronologi Kes Penyembelihan Haulah oleh Tentera Bashar

Written By Hafiz Rahman on Tuesday, May 29, 2012 | 4:34 PM

gambar pembunuhan di syria, gambar kanak kanak disembelih di syria, penyembelihan haulah, rejim al bashar sembelih kanak kanak, krisis syria

Anak anak kecil yang tidak berdosa ini disembelih dan dibunuh dengan kejam . InsyaAllah mereka ahli syurga yang pasti.

Tragedi paling tragis sejak 15 bulan berlakunya kebangkitan rakyat di Syria ini berlaku di Kampung Taldou, Haulah. Kampung Taldou terletak kira-kira 2 km daripada Bandar Haulah yang terletak di wilayah Homs, yang merupakan di antara wilayah yang paling teruk dibom dan diserang oleh rejim Basyar.


Mangsa Korban:
+ Mengorbankan 114 orang awam.
+ Seramai 55 orang kanak-kanak gugur syahid.
+ Seramai 59 orang wanita yang gugur syahid.


Walaubagaimanapun, bilangan secara tepat mungkin bertambah daripada ini kerana masih ada yang belum dilaporkan dan ditemui.

Gambar sebahagian dari jenazah , majoritinya kanak kanak tidak berdosa yang dibunuh oleh tentera Bashar. Ya Allah . Selamatkanlah anak anak ini dari malapetaka.

Kronologi Kes Penyembelihan Haulah oleh Tentera Bashar

Kronolgi Ringkas:

  • Jumaat (25 Mei 2012), rakyat Syria di Kampung Taldou, Haulah keluar berkumpul menyatakan bantahan mereka terhadap kezaliman yang dilakukan oleh rejim.
  • Selepas solat Jumaat, masyarakat awam di Haulah keluar beramai-ramai sebagaimana juga di beberapa tempat di Syria seperti, Damsyiq, Aleppo dan kota-kota utama lainnya.
  • Kira-kira jam 1 petang selepas selesai solat Jumaat, sedang masyarakat awam berkumpul, mereka disuraikan secara kasar oleh tentera rejim dengan tembakan rambang kepada masyarakat dan kelihatan juga kereta kebal yang digunakan oleh tentera rejim.
  • Serangan bertubi-tubi tentera rejim kepada masyarakat awam yang tanpa senjata itu berterusan hampir 2 jam dan mengorbankan 3 nyawa ketika itu.
  • Masyarakat awam terpaksa bersurai kerana dibimbangi semakin ramai yang akan dibunuh oleh rejim yang semakin menggila.
  • Tidak cukup dengan serangan yang dilakukan, tentera rejim menghantar syabih (tali barut rejim yang berpakaian biasa) untuk menyerbu rumah-rumah di Kampung Taldou, Haulah. Mereka membunuh dan menyembelih setiap daripada masyarakat awam termasuk anak-anak kecil yang tidak berdosa.
  • Tragedi paling tragis itu berlaku bermula jam 4 petang (Jumaat, 25 Mei) sehingga jam 1 pagi (Sabtu, 26 Mei) tanpa henti yang mengorbankan 114 masyarakat awam (mungkin bertambah).

Pihak yang bertanggungjawab

  • Pihak tentera rejim Syria.
  • Syabih (Tali barut Basyar).

Dunia masih berdiam dengan kekejaman ini. PBB berdiam diri seolah-olah “suka” umat Islam dihapuskan dari mukabumi ini. Doa dari umat Islam seluruh dunia mampu menghancurkan bala tentera Al-Bashar yang membunuh anak kecil umpama membunuh seekor binatang. Hancurkan tentera Al-Bashar.

Sumber

Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

4 comments

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)