Home » , , » Semak Saman Trafik Online / SMS

Semak Saman Trafik Online / SMS

Written By Hafiz Rahman on Monday, March 19, 2012 | 6:40 PM

semak saman online, semak saman sms, semak saman trafik pdrm, semak saman online, semak saman jpj online ,semak saman kereta cara semak saman online, cara semak saman polis, cara semak saman jpj, harga saman, saman pdrm, bayar saman, kena saman, email semak saman, kereta kena saman


Saman bukanlah satu perkataan yang disenangi rakyat Malaysia. Perkataan saman atau kena saman selalunya akan diikuti oleh makian si kena saman kepada yang menyaman (si polis or jpj or DBKL la kan? ) . Benda biasa la bila kena saman , “ter”maki polis. Yela, melayang gak la 2-300 sekali kena saman. Dah la saman sekarang dah mahal. (Ada orang kata nak cover balik segala harta benda negara yang dah dicilok “orang2 atasan” tu). hmm entah la…….

**jangan ingat anda cantik, anda tak akan disaman. hehee

Bagaimana untuk anda semak saman ? Kena pergi balai polis ke nak semak? For sure la orang memang tak mau pergi sana. Jadi , perkembangan teknologi memang menyenangkan anda untuk semak secara online, di depam laptop anda sahaja . tanpa perlu berjalan dan membuang masa ke balai polis.

Cara cara semak saman

Semak Saman JPJ Online :

  • Taip POLIS SAMAN [NO KAD PENGENALAN] hantar kepada 32728
  • contoh :  POLIS SAMAN 123456789 hantar kepada 32728

    cara diatas hanya memberi info tentang saman anda secara ringkas. Bagi mendapatkan info secara detail , ini caranya:

  • SAMAN POLIS [no pendaftaran kenderaan] SEMUA , hantar kepada 32728
  • contoh :  SAMAN POLIS ABC 1234 hantar kepada 32728

    dan jika anda tak mahu check menggunakan handphone, alternatif lain adalah dengan menggunakan email anda . Detail saman akan terus di email kepada anda ;

  • POLIS SAMAN [no pendaftaran kenderaan] [email ] hantar kepada 32728
  • Contoh : POLIS SAMAN ABC 1234 hafizrahman90@gmail.com dan hantar ke 32728

    Kerajaan jugak telah menyediakan perkhidmtan melalui laman MyEG dimana anda boleh membuat pembayaran saman tetapi anda perlu mendftar sebagai ahli MyEG dahulu.


    KLIK UNTUK DAFTAR AHLI MyEG


    Untuk semakan secara atas talian, anda boleh terus klik mana  mana satu link dibawah :


    >> Klik untuk isi borang pendaftaran peringatan saman melalui emel<<

    >> Klik sini untuk membayar saman online<<


    ** Jangan tangguh saman anda terlalu lama. Bila dah berlapis lapis saman, nampak banyak. Settlekan satu satu secara berperingkat ataupun ambil peluang jika ada promosi atau diskaun bayaran saman. Jangan biar tak bayar nanti kena blacklist nama kan dah susah.

     

  • Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

    Tinggalkan Pendapat Bernas Anda Disini

    1 comment

    Post a Comment

    Kindly Leave Your Comment Here..=)

    Labels

    TERKINI (174) ARTIS (114) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (68) INFO (64) Video (64) BERITA SUKAN (61) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) BLOG REVIEW (33) DESIGN (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (25) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)