Home » , » Penuntut Wanita IPTS Ditahan Ugut Bunuh Najib, Wajar Atau Tidak?

Penuntut Wanita IPTS Ditahan Ugut Bunuh Najib, Wajar Atau Tidak?

Written By Hafiz Rahman on Friday, January 20, 2012 | 10:32 AM

pelajar wanita ugut naib ditahan, pelajar ipts kedah ditahan, ugut najib, pelajar ugut najib, pelajar ditahan ugut najib, pelajar ipts kedah,gambar status facebook pelajar ditahan di kedah

image

Ini macam pun kena tahan ka?? Haiyaaaa~

ALOR SETAR: Seorang pelajar institusi pengajian tinggi swasta (IPTS) ditahan polis pada Khamis, kerana menulis kenyataan berunsur lucah dan berbaur ugutan terhadap Perdana Meteri Datuk Seri Najib Tun Razak di laman sosial.

Penuntut wanita berusia 20 tahun dari sebuah IPTS di Kuala Muda itu ditahan pada pukul 9 pagi, selepas polis menerima laporan mengenai kenyataan yang dipercayai ditulis wanita tersebut pada akaun Facebook miliknya.

Ketua Polis Kedah Datuk Ahmad Ibrahim berkata pihaknya menerima laporan kira-kira 10 malam semalam mengenai perkara itu, dan menahan penuntut terbabit selepas mengenal pasti pemilik akaun Facebook tersebut.

image

gambar hiasan sahaja . Tiada kena mengena dengan artikel

“Kita telah ke universitinya dan melalui pihak universiti, kita telah memanggil pelajar itu untuk diambil kenyataan berhubung berkara itu,” katanya kepada pemberita, di sini malam Khamis.

Beliau berkata pihaknya turut merampas sebuah telefon bimbit dan sebuah komputer riba milik pelajar tahun dua IPTS tersebut untuk siasatan.

“Kita juga turut memanggil ibu bapa pelajar itu bagi membantu siasatan,” kata Ahmad.

Katanya memandangkan pelajar itu masih lagi dalam minggu peperiksaan, pihaknya telah membebaskan pelajar tersebut petang tadi selepas diambil keterangan bagi membolehkan dia menduduki peperiksaan.

“Kita akan memanggil beberapa individu lain untuk memberi keterangan berhubung perkara ini. Kita juga akan memanggil pelajar tersebut pada bila-bila masa jika perlu,” katanya.

Beliau berkata pihak polis akan sentiasa membuat pemantauan terhadap pelajar itu dan akan menyiasat dengan terperinci perkara tersebut.

“Kita telah membuka kertas siasatan di bawah Seksyen 506 Kanun Keseksaan,” katanya. – BERNAMA


**Persoalannya, wajarkah beliau ditahan? Mungkin wajar. Mungkin tidak. Ramai remaja sekarang suka melepaskan nafsu marah dengan update status di facebook. Tapi bukan dengan niat nak buat benda itu betul betul . Beberapa hari lepas, seorang pemuda India dari  USM ditahan sebab dikatakan nak bom helikopter Najib , hari ini pelajar IPTS di Kedah pulak ditahan kerana dikatakan mengugut Najib. Macam macam hal la.

yang haritu nak bom helikopter, harini nak tembak kapal terbang. Kejap, masalahnya, boleh ke amoi ni nak tembak kapal terbang yang sedang terbang. Please laa. Logik sikit boleh tak? Yang kes Shahrizat tu tak ada pulak nak tahan tahan? PELIK AKU DENGAN NEGARA NI!!! Aku rasa budak Cina ni pun tak berapa nak cerdik sgt buat status macam ni tapi, agak agak la sampai kena tahan kan? Kesian dolll budak tu.

Masih ingat dengan kisah brader ni?

image

**Aku suka dengan pandangan Joegrimjow berhubung isu tahan menahan pelajar ni. Boleh baca di KOMEN AKU PASAL STUDENT NAK BOM HELIKOPTER NAJIB. Satu pendapat yang bernas yang boleh dijadikan panduan untuk kita lebih memahami isu sebenar.

**Baca jugak pandangan aku berkaitan POLITIK MALAYSIA Pandangan Aku Tentang Politik + Video Politic Machine

p/s: Nak update status sekarang kena jaga jaga, nanti kena saman dan kena tahan Polis.

sumber : kosmo, syukran, joegrimjow

Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)