Home » , , , , , » Bukti Media Di Malaysia Penipu Besorrrr!!

Bukti Media Di Malaysia Penipu Besorrrr!!

Written By Hafiz Rahman on Thursday, August 25, 2011 | 6:41 AM

Media kerjanya mencari berita berita yang menarik dan terhangat dari pasaran untuk tarik pembaca. Sebab tu kadang kadang, mostly selalunya berita berita yang disampaikan 50% boleh caya 50% lagi bek jangan percaya. Mereka akan berkokok merokok dan menokok tambah berita so that ia akan jadi lebih gempak dan cool.

“terlalu menjaga tepi kain orang  sampaikan bawah kain pun nak jaga”


dermmm jahat!!!

Jom kita tengok situasi sebenar yang dipusing pusing oleh mereka yang bergelar “media” malaysia.Tak pasti dari mana sumber asal (sila claim jika ia anda punya untuk aku backlink)


Situasi sebenar : Seorang nenek pegi kedai beli ubi, tiba-tiba dilanggar beca lalu mati di tempat kejadian.
 
Buletin Utama - "Nenek meninggal dunia, pemandu beca dicari."
Harian Metro - "Hangat! Nenek mati dengan ubi di tangan."
Utusan Malaysia - "Nenek mati dilanggar beca satu propaganda pembangkang?"
Harakah - "Kami tiada beca."
Malaysiakini - "Beca langgar lari bukti kerajaan makan rasuah."
Suara keadilan - "Tidak perlu bersumpah, kami bukan pemandu beca"
Obefiend - "Nenek meleis mati. Aku suka vodka."
Twitter @NajibRazak - "Nenek sanggup mati kerana ubi, menunjukkan ubi 1Malaysia berkualiti dan digemari rakyat!"
Blog Melayu paranoid - "Keraguan sijil halal ubi mungkin punca nenek mati dilanggar beca."
Ibrahim Ali - "Sampai bila kita nak tengok nenek-nenek Melayu mati dilanggar beca akibat ubi orang Cina dan India? Melayu perlu bangun menentang!"
Pancaindera - "Kisah nenek dilanggar beca diabadikan dalam filem terbaru David Teo, Beca Gangster."
Mastika - "Misteri penarik beca: temubual eksklusif dengan hantu ubi."
Samy Vellu - "Beca tak bayar tol dicari."
Siapa punya kerja aku pun tak tau menda ni. Tapi, walaupun mungkin ini cerita lawak dan ringan untuk suka suka, dalam dunia nyata, ini yang berlaku. Berita yang pada mulanya macam lain dipusing, dipulas, dikalih menjadi cerita lain supaya nampak lebih menarik dan “hot”. Ia akan jadi lebih teruk kalau melibatkan politik. UMNO kata PKR jahat. PKR kata UMNO jahat. PERKASA kata dua dua jahat. Amekkauuu!!

Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

2 comments

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)