Home » , » Gambar Kapal Mewah Robert Kuok Bersalur 100tan Emas Berharga 13billion

Gambar Kapal Mewah Robert Kuok Bersalur 100tan Emas Berharga 13billion

Written By Hafiz Rahman on Sunday, July 24, 2011 | 6:01 PM

berita ni aku baca dalam Kosmo hari  ni. Tentang pembinaan kapal paling mahal didunia yang telah ditempah oleh seorang businessman Malaysia. Dalam Kosmo tak sebut siapa tapi dari sumber sumber yang sangat boleh dipercayai mengatakan yang tempahan dibuat oleh orang paling kaya di Malaysia iaitu Tan Sri Robert Kuok atau lebih popular dengan gelaran Raja Gula.

Kapal ni berharga 13billion. Bermakna sama dengan 1300juta. Gila lahhhh!!!nak dapat sejuta pun belum tentu sampai mati aku dapat. Dan yang lagi gila. Keseluruhan kapal disalut dengan emas seberat 100TAN Jom kita tengok beberapa gambar kapal yang diberi nama History Supreme

petikan dari Kosmo:

Keseluruhan badan kapal History Supreme dari dasarnya sehingga ke bahagian dek termasuk ruang makanan, rel dan sauh disalut emas padu.

Bilik tidur utamanya dihias mewah dengan menggunakan logam platinum dan menampilkan dinding bertatahkan sejumlah batu meteor serta artifak prasejarah seperti tulang dinosaur ganas, T-Rex.

Kapal History Supreme merupakan hasil kerja tangan pembuat hiasan emas terkenal dari Liverpool, Stuart Hughes yang mengambil masa tiga tahun untuk menyiapkannya.

History-Supreme-yacht-1

History-Supreme-yacht-2

History-Supreme-yacht-3

History-Supreme-yacht-4 (1)

notatapakkaki : dah tak tahu nak buat apa la tu dengan duit. Ni mesti dah habis idea dah nak buat apa dengan duit yang tersangat banyak tu. Tak pa la . Rezeki dia nak buat macammana kan? Tapi kan?Dengar kata tahun depan subsidi gula dah tak ada. ?betul ke?

Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

4 comments

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (174) ARTIS (114) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (68) INFO (64) Video (64) BERITA SUKAN (61) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (34) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (25) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)