Home » , , » Video Dan Gambar Piala Kemenangan Real Madrid Jatuh Dan Dilanggar Tayar Bas

Video Dan Gambar Piala Kemenangan Real Madrid Jatuh Dan Dilanggar Tayar Bas

Written By Hafiz Rahman on Friday, April 22, 2011 | 8:32 AM

Video Trofi Copa Del Rey Terlindas Bus – Kegembiraan kubu Real Madrid yang memenangi final Copa Del Rey 2011 semalam berakhir dengan tragedi. Trofi yang paling berharga di Spanyol tersebut rosak teruk akibat kelalaian salah satu pemain Real Madrid, Sergio Ramos ketika meraikan  pesta kemenangan di atas bus yang membawa para pemain Real Madrid. Trofi tersebut terlepas ketika diangkat oleh Ramos dan jatuh tepat di depan bas yang kemudian melanggar trofi piala Raja Spanyol tersebut.

 

Sergio Ramos ingin mempertontonkan trofi tersebut kepada para penyokong Madrid yang sudah menantikan Trofi Copa Del Rey sejak tahun 1993, dimana Real Madrid kali terakhir  memenangi kejuraan kelas dua di Spanyol tersebut. Tetapi kerana kurang hati-hati, trofi seberat 15 kilogram tersebut terjatuh ketika diangkat diatas kepala dan secara tepat jatuh di depan kanan bus yang kemudian dilanggar tayar kanan depan bus yang membawa pemain Real Madrid ketia memasuki lapangan Cibeles Square di Madrid.

 

Sehingga  kini belum ada maklumat terkini dari pihak pengurusan club Los Galasticos. Tetapi tentu saja ini merupakan satu tampara bagi mereka dan tentu saja memberikan rasa malu yang luar biasa bagi club bertaraf bintang tersebut. Saat diwawancara oleh wartawan, Ramos mengatakan bahwa trofi Copa Del Rey memang terjatuh tetapi keadaannya baik-baik saja. Kita tunggu saja maklumat terkini dari pihak Real Madrid.

 

adan video semasa piala tersebut jatuh

 

malang betul. baru menang beberapa jam, dah hancur piala tuh.

Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)