Home » , , , , , » Tips Lengkap Bagi Anda Yang Ingin Pakai Braces

Tips Lengkap Bagi Anda Yang Ingin Pakai Braces

Written By Hafiz Rahman on Sunday, January 16, 2011 | 12:15 PM

apa itu braces?mengikut definisi Siti Nurwikipedia, Dental braces (also known as orthodontic braces, or simply braces) are devices used in the orthodontic industry that help align and straighten teeth and help to position them with regard to a person’s bite, while also working to improve dental health..lebih kurang macam tu la (sila translate sendiri..

kadang-kadang aku pun terfikir jugak untuk pakai braces satu hari nanti sebab aku ada jugak gigi taring yang allignment dia tak betul. So kalau pakai braces boleh la buat allignment sikit .Dah macam tayar kereta pulak gigi aku nak kena alignment bagai. Kadang-kadang orang yang pakai braces ni comel pun ada jugak.Itupun kalau memang muka dia dah comel la kan.?kalau tak comel cam aku nie,pakai braces kat dahi pun memang dah tak comel dah.huh!!

nak juga try pakai tapi yang tak bestnya bab nak keluar duit la, kalau boleh, nak sehabis ekonomi,kan best kalau ada braces harga seringgit sebatang gigi, kena ikat dengan besi basikal terpakai pon aku tak kisah. Janji boleh allign balik gigi.

dua gambar yang diciplak dari Encik Google :




indahnya ciptaan Tuhan kan?aicehh..haha..mereka memang comel bila pakai braces kan?

so kepada yang berminat nak pakai dan kepada yang sudah pakai dan nak tips penjagaan yang lengkap, boleh terus ke entrypanjanggiler Fatin Liyana..sila klik link dibawah




p/s : fatin jangan marah r..pinjam entry jap ..hehee


Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

2 comments

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)