Home » , , , , » Entry Khas Untuk Blogger Baru Dalam Dunia Blogging

Entry Khas Untuk Blogger Baru Dalam Dunia Blogging

Written By Hafiz Rahman on Saturday, November 20, 2010 | 1:15 PM


SCHEDULED POST SEBAB CUTI RAYA

semenjak dua menjak tiga empat lima nam menjak nie…aku nengok..dah banyak blogger2 baru yang lahir dalam dunia blogging nie….includiing some of my frenz yang buat blog bila tengok aku ada blog…dah ramai yang mula bertanya macamna nak buat blog ,susah ka nak buat blog…tolong watkan….
bukan bermaksud nak syok sendiri or what..tapi bila orang lain terinspirasi dengan apa yang kita buat ..rasa berbaloi bila kita buat something..tak la sia-sia penat tenangan (tenaga dan tangan) aku menaip hari2…ada jugak orang yang membaca dan dapat ilham dan mula berminat..bukan senang nak menjadi sorang blogger….semua blogger2 Malaysia sebenarnya insan-insan kreatif yang tak semua orang ada kemahiran  tu…ingat senang nak ngadap blog hari2..nak taip entry2 yang dapat bagi kesan bila ada orang baca…merapu memang senang…tapi nak merapu yang berkesan memang susah….

aku tak rasakan yang aku hebat ..aku pon baru dan masih belajar…ada ramai lagi blogger –blogger hebat disini..didunia blogging nie….ada Ben Ashaari yag trafik mencanak-canak tu..Joegrimjow yang kreatif dengan entry berunsur komik dia tu…Arief Shah…n ramai lagi la…blogger perempuan pulk ada Cikgu Dahlia…...ada Yanmionline…atau tanya geng2 ❤ The Gorgeous and Friends ❤  semua otai2 dan pandai2 belaka niehhh....sebenarnya banyak sumber rujukan kalau kita nak berjaya…mungkin sesetengah dari korang akan cakap…’kami blogger kecil-kecilan je..mau ke blogger2 popular tu nak tolong n nak layan kami’'…buang pemikiran buruk tu…blogger2 tu semua baik2 belaka..semuanya nak tolong orang yang nak menolong diri sendiri…kalau nak berjaya kena ada guru …belajar tak ada guru alamatnya sesat la ..orang yang berjaya tak malu bertanya dan orang yang banyak bertanya tu la selalunya akn jadi nombor 1..

ada beberapa orang blogger baru bagitau minat tapi tak ada idea….idea tu boleh dicari…bila dibagitau satu hari sorang blogger popular yang jugak sibuk boleh buat 4,5,6 sampi berbelas2 entry sehari…mesti akan ada cakap…uissyyyy tak boleh la macam tu….why tak boleh…blogger tu pon manusia macam kita….(aku pon terasa nie.)haha

kepada rakan2 blogger baru dan yang masih fresh2 lagi.. teruskan semangat berblogging anda…korng semua hebat2..boleh jadi terkenal dan popular.dan buat duit beribu riban dengan blog…caya la…gua sokong u allz semua….=)


sedang menunggu sorang kawan aku buat blog pas lepak2 sembangh dgn dia pasal blog nih.....mesti dia lagi popular dari aku nnt...lawan tokehhh...grrrr...nak tengok muka dia...??niehaaaaa..
**jgn klik bagi besar..hahaha
haha,,,jangan phewwwwit2..awek orang sudah...nnt dah siap blog dia aku perkenalkan kat korang semua =))))  (nak kenal la tuuu...gataiiii)))...hahahahhaa

ok allzz....jumpa lagikk nanti

Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

14 comments

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)