Home » , » Cara Mengenal Simptom Gay Dan Lesbian (LGBT)

Cara Mengenal Simptom Gay Dan Lesbian (LGBT)

Written By Hafiz Rahman on Thursday, September 13, 2012 | 6:27 PM

Melihatkan kepada gejala LGBT atau Lesbian , Gay , Bisexual dan Transgender yang semakin menjadi jadi dikalangan remaja di Malaysia yang sememangnya menyalahi norma kehidupan manusia itu sendiri dan dikutuk oleh agama Islam terutamanya, pihak Kementerian Pelajaran Malaysia telah mengeluarkan satu garis panduan berkaitan simptom yang memungkinkan anak anak remaja menjadi seorang gay atau lesbian. Garis panduan ini dikeluarkan supaya ibu bapa dapat memantau anak anak mereka dari terjerumus ke arah tersebut.

Ianya bagi membendung remaja dari terlibat secara langsung atau tidak langsung kepada masalah tersebut dan membuat pencegahan awal supaya simptom ini tidak menjadi terlalu serius. Berikut merupakan garis panduan atau simptom simptom permulaan kepada masalah LGBT ini.

Gejala Lesbian :-

-Tertarik kepada wanita;
-Selain sahabat perempuan mereka, mereka akan menjauhkan diri dari wanita lain.
-Suka bergaul, berkongsi makanan dan tidur bersama wanita.
-Tidak mempunyai perasaan kasih sayang pada lelaki.

Gejala gay :-

-Mempunyai badan yang berotot dan suka menunjukkan otot badan mereka dengan memakai t-shirt leher berbentuk V dan pakaian tanpa lengan.
-Suka pakaian ketat dan berwarna.
-Tertarik kepada lelaki.
-Suka membawa beg tangan yang besar, sama seperti yang digunakan oleh wanita, apabila melepak.

Jika anak anak anda mempunyai salah satu atau lebih simptom simptom di atas, perhatian serius harus diberikan untuk membendung ianya dari menjadi penyakit dalam diri remaja. AWAS!!

sumber

Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

10 comments

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)