Home » » Keputusan Penuh Dan Ulasan Perlawanan Kejohanan Badminton Dunia 2011

Keputusan Penuh Dan Ulasan Perlawanan Kejohanan Badminton Dunia 2011

Written By Hafiz Rahman on Sunday, August 14, 2011 | 9:58 PM

rugi siapa yang tak tengok game malam ni. Game yang aku rasa paling best pernah aku tengok. Walaupun sedikit kekecewaan kepada rakyat Malaysia kerana Datuk Lee Chong Wei kalah tipis kepada seteru utama beliau iaitu Lin Dan. Tapi kekalahan LCW bagi aku, adalah kekalahan paling bermaruah. Sebelum tu kita tengok keputusan penuh perlawanan .

image

Keputusan Penuh Perlawanan

LIN DAN MEMANG KE ATAS LEE CHONG WEI DALAM 3 SET

SET PERTAMA : (LEE CHONG WEI 22 – 20 LIN DAN )

SET KEDUA : (LEE CHONG WEI 14 – 21 LIN DAN )

SET KETIGA : (LEE CHONG WEI 23 – 21 LIN DAN )

set pertama LCW nampak sangat yakin untuk menang perlawanan tersebut. Tapi dalam set ke 2, 5 mata berturut turut dilepaskan oleh beliau yang memberi peluang kemenangan kepada Lin Dan. Set ke 3 adalah set paling mendebarkan kepada semua rakyat Malaysia . Aku yang tengok pun rasa berdebar gila sebab mata bergerak secara seimbang dengan kedua dua pemain saling melakukan smash dan gerakan menarik. Perhh memang sakit jantung dibuatnya tengok. Tapi apa nak buat, rezeki bukan milik LCW. Lin Dan menang ke atas beliau dan dengan rasminya dinobatkan sebagai Juara Kejohanan Badminton Dunia untuk kali yang keempat

Sangat simpati tengok muka LCW yang sangat kecewa semasa majlis penyampaian pingat . Dia nangis kot sebab sangat kecewa. Ye la, tahun depan tak ada Kejohanan Dunia sebab ada Sukan Olimpik. 2013 LCW dah berumur 31 tahun. Mungkinkah beliau akan bersara atau terus bersama dalam arena badminton?Atau mungkinkah beliau akan menebus kekalahan dalam Sukan Olimpik tahun hadapan.?Sama sama la kita tunggu . InsyaAllah

##sebenarnya aku sangat kecewa ni. Ingatkan dia boleh menang sebab stylo cukup dia main. CUma mungkin nasib dia tak baik harini. Apa pun, Lee Chong Wei memang atlet terbaik sepanjang zaman.

Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

1 comment

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)