Home » , , » Cara Buang DDOS Attack Virus “Hi. How Are You” Di Facebook. Lindungi Komputer Anda Sebelum Terlambat

Cara Buang DDOS Attack Virus “Hi. How Are You” Di Facebook. Lindungi Komputer Anda Sebelum Terlambat

Written By Hafiz Rahman on Thursday, July 21, 2011 | 12:40 PM

seminggu dua ni kecoh dengan virus “hi, how are you” yang melanda facebook. Aku hampir setiap hari akan dapat chat tu dari orang2 yang aku pun tak kenal siapa. Ada la dua 2 orang kawan yg chat cam tu, then aku terfikir. Sejak bila pulak kawan kawan ak ni speaking  omputuh haa?

 

Sebenarnya virus ni sangat bahaya dan boleh mendatangkan kesusahan kepada sesiapa yang kena . Modus operandi dia senang ja nak perbodohkan orang ramai yang tak tahu.

Hi. how are you

Wanna laugh?

It is you on the video . Wanna see?

 

then dia akan bagi satu link. kalau klik link tu alamatnya gudbye sadakallahulazim la laptop korang. Habis .So hati hati dengan benda ni. Jangan sesekali klik link yang tak diketahui sumbernya sebab anda sendiri akan terima padahnya. Dan pastikan password anda betul betul secure dan rajin rajinlah tukar facebook pasword untuk pastikan keselamatan akaun anda. (idea asal dari Dahliajournal)

 

Ada beberapa pakar komputer yang dah buat tutorial lengkap macaamana untuk buang DDOS Attack ni dari komputer anda bagi yang dah ter”klik’ .

 

Boleh klik How to remove Facebook virus | Macam mana nak buang virus Facebook

Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

4 comments

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)