Home » , , , » Tak Perlu Give Up Kerana Masih Ada Peluang Di Depan

Tak Perlu Give Up Kerana Masih Ada Peluang Di Depan

Written By Hafiz Rahman on Wednesday, September 22, 2010 | 1:40 PM

semalam....kawan baik....datang dekat aku...cakap dia nak gantung diri....aku tak pasti dia melawak or saja nak takutkan aku or saja nak buat gempak....gempak ke??alasannya....GIVE UP dengan hidup....fail test....dia banyak habiskan duit mak ayah...


perlu ke kita give up sampai macam tu?semalam aku dah nasihatkan dia....dia dah ok lepas tu ...


gagal dan kegagalan adalah benda biasa untuk setiap manusia yang hidup....manusai tak akan berjaya kalau dia tak pernah gagal...kegagalan mengajar kita erti sebenar kehidupan dan nilai sebuah kejayaan....manusia belajar dari kesilapan....kesilapan lalu akan terus jadi peringatan kepada kita so that masa depan nanti kita tak akan ulang lagi kesalahan tu.....
tengok gambar nie    




walaupon kita sentiasa berada dibelakang tak semestinya kita perlu terus berada dibelakang...tak ada yang dapat mengubah nasib kita melainkan diri kita sendiri....terus maju ke hadapan walaupon kegagalan selalu benda pertama yang akn kita hadap....usaha dan terus berusaha ...insyaAllah kejayaan tetap dalam tangan ..Tuhan dah atur segala2nya yang baik untuk semua hambaNYA....hanya masa menentukan bila kejayaan tu akan datang     





Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

5 comments

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)