Home » » BUKAN SENANG JADI SEORANG KETUA..JANGAN INGAT JADI KETUA BEZZ

BUKAN SENANG JADI SEORANG KETUA..JANGAN INGAT JADI KETUA BEZZ

Written By Hafiz Rahman on Thursday, June 24, 2010 | 6:08 PM

cuti dah dekat nak abis dah...insyaAllah aku akn balik UiTM 3hb nnt....rasa excited pown ade....yela...cuti lama2 pown boring jgk...tapi...dalam bes2 pown...terasa berat untuk aku langkah kaki n mujlakan semester ke 5 aku nnt...banyk dan bertimbun2 tggungjawab yang semakin bertambah....
.
.mggu nie budak2 baru dah masuk....dgr2 yang bk datang dekat 3200 orang...fuhhh...aku dengr pown dah takut....bagi UiTM besar2 macam Shah Alam benda tue biasa2 ja....but,bagi kami di UiTM Kedah,tue satue jumlah yg sgt besar...bermakna tggungjawab aku sebagai YDP Komander Kesatria akan lebih bertambah.

kalaw sebelum2 nie...nak handle 4-500 orang pown dah macam2 kerenah nk kna layan..nie pulak 3000...lagi macam2 la...mybe semua orang tgk senang...komander boleh jerit2 ,jerkah2 panggil budak2 masuk baris untuk latihan kawad...tapi orang xtaw...tggungjawab kami sebagai Komander Kesatria sgt2 la banyak...orng cakap Komander pulun..tapi dorang xpernh taw..kami bukan suka2 nk jerkah2 panggil orang...tapi mmg tggungjawab kami n kami diberi amanah oleh pihak UiTM untuk handle budak2 baru tambah2 budak2 baru yang mmg bermasalah..dpat masuk U dah mula nk tunjuk kepala masing2..

orang mesti cakap...aku YDP...senang je..arah je orang suruh buat itu ini...banyk la kau pnya senang...ingt senag2 je ke nk arah2 orang suka suki hati...nk bagi arahan kna bertamadun...bukan setakat bagi arahan pastue lepas tangn...nk bagi arahan senang...tapi nk memastikan arahan tue dijalankan dengan balik la yg susahnye...penerimaan orang kita xtaw...so kna buat follow up dengan semua arahan yang diberi..
\
kalw anda pernah jadi ketua...anda semua mesti taw betapa besarnya tggjawab seorang ketua...

whatever it is....aku harap aku dapat jalankan t'jawab aku dengn baik sem depan...beberapa penambahbaikan perlu dibuat...xboleh dah nak tagguh2 kerja...wish me luck


selamat datang SEMESTER BARU!!!

Kongsi Cerita Ini Bersama Rakan

4 comments

Post a Comment

Kindly Leave Your Comment Here..=)

Labels

TERKINI (175) ARTIS (116) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (69) INFO (66) Video (65) BERITA SUKAN (63) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (35) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (26) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)