Recent Comment

Powered by Blogger.

Panas!!Fasha Sandha Bertengkar Dengan Oh!Bulan

Written By Hafiz Rahman on Friday, January 28, 2011 | 11:16 PM

tengah asyik aku melayan twitter tadi. Naiik pasal ohbulan kat timeline. Mula-mula ingat tak ada apa. Tapi bila aku siasat balik nampak macam Fasha tengah bertengkar dengan Oh!Bulan dalam timeline . Isu???

isu yang buat fasha naik angin adalah dari entry Oh!Bulan iaitu Laporan Polis Fasha Sandha Diugut Tidak Ada?. Fasya menafikan semua yang dalam post tu dan katanya memang dia ada buat laporan polis

dibawah aku sempat snap beberapa timeline about that!

dari ohbulan sendiri

image

image

haa ohbulan dah angkat geng dah.

image

dan dipihak fasha pulak

image

image

credit to : OhBulan

apa kesudahannya?adakah laporan tersebut memang betul betul wujud ?apa kata Mazidul Akmal & Hazrey iaitu wartawan 999??kita tunggu nanti tengok sapa yang betul. Kalau nak update terbaru boleh la jenguk2 timeline individu-individu di atas!

laporan lanjut boleh rujuk di entry Laporan Polis Fasha Sandha Diugut Tidak Ada?

 

11:16 PM | 2 comments | Read More

BEN ASHAARI BLOG dan linkkan ke entri ini ..

Written By Hafiz Rahman on Thursday, January 27, 2011 | 1:19 PM




Sila nyatakan berapa kalikah anda update sehari dan jumlah entri anda sehingga kini ..

terpulang kepada idea aku. Kadang kadang jadi one entry blogger only. kadanag2 dua..dan pernah jugak aku buat 15entry sehari sebab time tu banyak masa dan banyak idea. Lately agak busy so kurang la update 

kalau jumlah entry setakat nie, dari mula berblogging dah cecah 464 entry dah.

Kenapa anda berminat nak berada dalam blog list BEN ASHAARI ..

semestiya untuk rembat sikit readers yang melambak lambak tu.haha. tak al . Mungkin dalam bloglist tu , setidaknya kalau entry aku tu berguna, ramai la akan baca dan lagi ramai akan dapat manfaatnya. kan3x?
Apakah perkara yang ingin anda lakukan sekiranya blog anda popular ?
popular tu memang jauh dari fikiran aku. Tak popular pon aku tak kisah sbb aku berblogging sebab minat aku. Sekadar nak berkongsi ja. Tapi kalau popular tu satu bonus untuk kita kongsi apa yang kita ada dengan lebih ramai orang . S lebih banyak akan dapat manfaat rasa macam dah taip je tadi ayat ni)


nak join jugak?sila klik  SINI
1:19 PM | 1 comments | Read More

Video Aksi Terlampau Blogger Eykameow

 gadis ini KEKWAT ?


apa yang terlampaunya?nak tengok ?korang memang pantang kan kalau tajuk macam nie.Laju ja klik .haha. Tambah plak eyka tu comel ..grr..haha..entry nie bukan aku buat kat sini. Tapi ada dalam



sila klik link di bawah lelaju



macam nie punya entry pun adaa ka?adehhh..sorry gua dah buntu tarak idea dah..hahaha..sorry kalau korang rasa ini entry promosi blog EB tu
11:59 AM | 1 comments | Read More

Blogger One Stop Centre..Jadikan Entry Anda Sebagai Rujukan Blogger Lain

Written By Hafiz Rahman on Wednesday, January 26, 2011 | 2:22 PM

STICKY POST..SPONSORED ADV!!
SILA SCROLL KE BAWAH SELEPAS BACA ENTRY INI UNTUK BACA ENTRY TERBARU!!

pernah dengar blogger one stop centre?ia adalah satu website yang bertindak sebagai library untuk blogger mencari bahan rujukan dengan menghimpunkan entry-entry terbaik dari kalangan blogger Malaysia untuk dijadikan bahan rujukan dan bacaan blogger-blogger lain. Kini anda boleh menjadikan entry bermanfaat anda untuk dimanfaatkan kepada blogger lain dan dikongsi bersama terutamanya kepada blogger-blogger baru yang masih mencari arah tujuan untuk menjadi seorang blogger berjaya’

Kini anda boleh berkongsi entry anda tidak kira entry baru atau lama di Ehh!!Blogger . Ehh!Blogger akan bertindak sebagai orang tengah yang akan memberikan linkback kepada entry-entry menarik anda kepada pembaca kami. Ehh!!Blogger tidak akan plagiat atau copy paste entry anda tetapi kami memberikan link kepada visitor kami dan mereka akan terus ke blog anda untuk membaca entry yang di’link’ kan di website kami. Ehh!!Blogger hanya bertindak sebagai orang tengah sahaja. Menarik bukan?Jika entry anda betul-betul menarik perhatian, insyaAllah anda akan mendapat trafik free dari kami.

untuk permulaan, Ehh!!Blogger dimuatkan dengan beberapa perkara dan penyelesaian masalah yang sering dicari blogger seperti
  1. Tips Blogging
  2. Tutorial
  3. Contest List
  4. Tips Nuffnang
  5. Blogshop Mengikut Kategori
  6. Gathering
  7. Sahabat Blogger (group mengikut bidang masing eg: UiTM, Kolej etc)
dan semua kategori di atas adalah dari blogger lain dan bukan dari pihak Ehh!!Blogger. Kami cuma memberi link dan sedikit detail berkenaan link tersebut.
sila lawati blog kami di


insyaAllah niat kami untuk membantu para blogger baru dan lama untuk mencari rujukan di satu tempat sahaja. Hope dapat sebarkan kepada yang lain.=) Thanx!!
untuk submit entry sila klik pada Submit Entry* pada bahagian atas navigation bar
2:22 PM | 3 comments | Read More

Ahmad Dhani DEWA Pengetua AF9 Dan Gambar Lucah K. Rajagopal!

suka suka hati ja tak suka kan?padahal aku tak pernah layan pon AF ni..menda natang apa tah AF. Tak minat aku nak layan. Kadang-kadang aku rasa mamat yang nyanyi dalma karaoke jamban tu lagi sedap dari peserta AF nie. And pagi tadi dengar di Sinar cakap Ahmad Dhani dari Kumpulan Dewa aklan jadi Pengetua.Actually ni bukan benda yang terkejut wahhhh dan yang neanrik pom pam pom pam bunyi mercun pun pasal dari awal lagi orang dah tau mamat indon tu jadi pengetua.


Ada yang suka. Boleh dapat idea dari negara seberang katanya. Tak cukup lagi ka menimbun-nimbun lagu endon dah masuk MALAYSIA?ini MALAYSIA tapi lagu INDONESIA yang jadi raja . Nak buat kelainan konon.Kalau nak buat kelainan rasanya baik off terus AF tu . Kalau korang sedar, disebabkan AF nie la semakin banyak program realiti TV yang tah pa2 wujud kat Malaysia ni. mengarut macam-macam la aku tengok. Kan bagus kalau program Imam Muda tu dipanggil pengetua dari Universiti Al Azhar instead of bayar berjuta-juta untuk habiskan duit panggil Ahmad Dhani orang endon tu?

Dah kemaruk indon sangat ke orang Malaysia ni , rakyat Malaysia dah tak da ka sampai kena panggil negara luar . Dan negara yang dipanggil tu pulak bukan tak tahu apa jadi semenjak 2,3 ,4 menjak ni. Asyik nak hentam Malaysia ja . Salah sendiri pun nak hentam Malaysia. Makan diorang Malaysia jugak yang bagi. Kalau bencana malaysia jugak yang paling awal tolong. 

Lepas ni bertambah la lagi satu isu untuk indon Gelar Malingsia sebab malaysia dah 'kebas' penyanyi dari Indon untuk jadi PENGETUA AF !!deyymmmm...



tahap kebencian indon kat Malaysia memang dah melampau-lampau sampaikan dah beratu website mengutuk malaysia dah wujuf.Tak kanitu pun tak leh fikir. Dan Rajagopal pon jdi mangsa.Tengok gambar nie


wateva it is aku memang tak setuju dengan Pengetua tu. Dan memang dari awal lagi. Dah 9tahun aku tak pernha minat nak tengok AF dan drama nangis2 dia tu. Eee..geli ngat aih.,.tarik bag bawak keluar la konon.

8:43 AM | 1 comments | Read More

Oh Tidak!!Maher Zain Follow Twitter Aku

ohh sila jangan jeles dan sila baca entry nie sampai habis supaya korang lagi jeles (ayat nak kena sepak).cerita ni jadi masa pagi tadi. Masa aku buka twiter lepas 2hari tak online.tetiba mata aku terpandang sesuatu.something miracle happen beb. Sumpah aku terkejut tahap gaban dah nie.

Punya la eksaited sampai rasa nak hempas je lappy laju2 kat kepala rumate aku kat sebelah nie. Tau pasal apa?mesti la dah tau kan pasal trang tang tang la aku dah bagitau kat tajuk atas tu.tak tau la pulak kalau korang style baca entry dulu baru tajuk. heh ngarut dah.

berbalik pada cita Maher Zain yang kononnya follow aku. Weh bukan konon memang gua tak tipu beb. Muka punya suci takkan ada hati nak tipu . Lol, tak caya tengok bawah nie.

image

haa caya kan?tak caya gak meh sini nak sekeh kepala laju.Ape?tak kenal sape maher zain?meh sini aku nak sekeh lagi laju. grr…ok sila abaikan follower aku yg sikit dan 38orangpunnakbisingbising. Aci la weh pasal aku baru ja buat twitter ni dan aku cuma follow orang yang aku kenal je.

waaa bess gila pork la bila ada artis popular follow kita kan?walaupun dia cuma follow dan lepas tu dia dah tak datang dah, at least kita tau dia pernah datang. Sama konsep dengan beberapa orang di twitter yang aku tengok kat timeline asyik mengharap je Hanis Zalikha akan retweet balik tweet diorang pada HZ. Then kalau HZ tweet balik.tegedik-gedik lompat seronok2..haha..itulah kuasa kepopularitian seseorang .Orang popular ni bess jugak kengkadang kan?

pesal gi cita HZ nie. Ini cita Maher Zain la weh. balik pada cita MZ.bukan HZ. Korang tak jeles ke?sumpah aku kalau jadi korang jeles. (rasa nak tampor diri sendiri) .

sebenarnya kan. Aku nak berterima kasih sangat pada korang yang sudi baca entry nie sampai habis. Sebelum aku nak tutup entry  nie(wahh dah macam karangan spm ada penutup) aku nak bagitahu something. Sebenarnya kan…

.

.

.

.

.

.

yang follow aku tu bukan Maher Zain tapi Maher Zains . Ada tambah ‘S’ kat hujung tu, Dia ni cuma peminat Maher Zain yang update aktiviti terbaru Maher Zain kat twitter. Twitter ori MZ @MaherZain..yang follow aku @MaherZains   ..so tak sama (sedihnya aku)grrrrr

tak kisah la apa pon. Cuma nak bagitau je yang aku sebenarnya tak da idea. So memang jadi isu la dah aku tgok dia follow. Tah pape kan?itu pun nak gitau.LOL...bye

12:21 AM | 1 comments | Read More

(Gambar) Abang Kandung Justin Bieber!!

Written By Hafiz Rahman on Sunday, January 23, 2011 | 5:17 PM

siapa tak kenal kan dengan penyanyi yang mempunyai bibir iaitu Justin Bieber . Ejaan ala-ala ayat mesej bila orang suka spell korang dengan ejaan kowunk..isyy..lari tajuk


nak cita sikit pasal keluarga bibir nie,tapi tanak cita pasal dia .Dia dah popular,kalau nak baca cerita pasal dia google ja. besepah keluar .Kali nie  nak cita pasal abang dia. Abang dia juga merupakan seorang pelakon popular dan sudah lama bertapak dalam industri lakonan do hollywood. Kiranya dia ni adik beradik orang terkenal jugak la . .

sila jangan terkejut kalau muka dua adik beradik nie memang lain sangat dan langsung tiada persamaan kerana mereka adalah hasil dari bapa dan ibu  yang berasingan. 

ini gambar terbaru abang Justin Bieber

pic credit to : here

memperkenalkan Justin Beanber,,..hahahaha...sila jangan marah aku, sila marah orang yang buat gambar ni.

again..lukenabeb!!!!!!!!


5:17 PM | 3 comments | Read More

WTF Nuffnang!!

Written By Hafiz Rahman on Saturday, January 22, 2011 | 11:00 PM

adakah nuffnang nie dah buat salah besar sampai aku nak maki-maki nuffnang yang dah bagi makan beribu-ribu blogger.?korang marah tak aku maki-maki nuffnang?

oi mana boleh maki-maki. nanti merajuk nuffnang dah takmo dah bagi aku adv plus duit masyuk. WTF maksudnya?pikir la yang positif sikit, tak baik carut-carut. Nak kena bantai tengah belakang dengan batang paip?(tetiba teringat aku penah kena dengan mak)

bagi sesiapa yang masuk homepage nuffnang mesti perasan kan dengan iklan terbaru dari Tune iaitu WTF abaout Tune Talk?

 

Tune Talk is the latest mobile prepaid service provider in Malaysia with nationwide coverage! It’s not your ordinary mobile prepaid service provider because with Tune Talk, you not only get prepaid credit ready for you to yak away with your friends and family, you automatically get a whole lot of benefits such as:

- An opportunity to win one of ten Free AirAsia E-Gift vouchers everyday
- Free RM100,000 Personal Accidental Insurance Coverage underwritten by Etiqa
- Option to change your number anytime
- Super low flat rates nationwide to any number, anytime
- And lots more!
 

antara petikan dari iklan tu. Nak maklumat lanjut sila ke SINI



11:00 PM | 2 comments | Read More

Controller Game di Buah Dada??



yuuj



ahahahahaha no komen…siot ja sapa yang buat design baju nie…perempuan2 di luar sana…jangan beli yang amcam nie….beli yang ada tulis ‘’Saya Sayang Mak Saya ‘’..macam  nie



or maybe something like this

bye…..
10:32 AM | 12 comments | Read More

Labels

TERKINI (174) ARTIS (114) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (68) INFO (64) Video (64) BERITA SUKAN (61) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) BLOG REVIEW (33) DESIGN (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (25) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)