Recent Comment

Powered by Blogger.

HARI YANG MENGUBAH SEGALANYA

Written By Hafiz Rahman on Friday, January 15, 2010 | 7:44 PM



taw nape aku ckp macam tue????sbnrnye tadi ada Annual General Meeting Komander Kesatria UiTM Kedah...so hari nie ade election...utk pilih semua exco tertggi ...ada 12 kerusi untuk diisi...mla2 aku bajet aku dpt yg kecik2 je..ye la..aku nie xde la brklayakan mcm orng lain...xde la pndai sgt wat keje...huhu...but somethg miracle happen...xtaw la sma ada aku dipilih untuk juz mengisi kekosongan,saje2 dorang nk knekan aku or mmg aku ade kelayakan..tah...but im now The Leader of Commander mergkap Yang Dipertuan Agong...ehh Yang Dipertua Majlis Perwakilan Komander Kesatria(MPKK) untuk tahun nie...smpai la Disember nnt...bukan niat nk riak k...ramai lg orang yg lg brklyakan..tp Allah dah tntukan mcm tue kn???Alhamdulillah.tkutnye aku dgr YDP tue...yela...nk kne handle smuanya pasal komander2 bawah aku...tp xpe...dah org bagi amanah..kne la jga kan...insyaAllah aku akan jalankan tggjwb aku sebaik mgkin untuk naikkan nama komander...mggu depan dah nk kna start planning ape yg ptut aku bt.,hemm ape r????sape2 ade idea bagi la=)kongc2kan....k la...dah mghrib pun...doakan aku dapat jalankan tggungjawab aku dgn baik...salam

7:44 PM | 2 comments | Read More

....PENATnYE hARI nIE...

Written By Hafiz Rahman on Thursday, January 14, 2010 | 7:21 PM



hidup aku untuk hari nie bermula dgn something yg agk malang...ye la....klas kul 8 hari nie...klas banking operation plk tue....bleh plk aku bngn lewat...klas kul 8 ...aku bngn kul 7.50...subuh cn4m dah terbang...mct leh byg kan btapa klm kabut thp cipan aku...mandi pckage skali dgn gosok gg n sabun..2mnit je ..tp aku ttp wangi utk pngtahuan semua...haha....then satu hal plk yg mlmbtkan aku ...nk pki lens plk...habuk lak tme dah pki...bwg blik..pki plk..adui......lmbt pon kna pki jgk...yela ...kang aku buta plk dalam klas xnmpk apa2..n hari nie jgk aku terpksa pki baju batik...fuhhh..xhensem pn...huhu...smpi je las kul 8.10...msuk je...smua tgk aku cam plik je...wat derk sudah...yela...aku mna pnh pki baju batik...hari nie je kna pki...thats why aku popular ckitxksh la yg tue...0800-1000 klas FIN261(Banking Operations)...Madam Dahlia ... punya la borink thp beruk atas pokok...ncb abes awal stgh jam...then smbg klas Biz Law...nie r klas plg sesak skali...yela...4klas gabung...1 je lectrer...gler ramai...aku masuk je klas....phm2 la...aku kn pki baju plik ckit dari owg lain....terdgr la mulut2 busuk xgosok gg kt blkg mmggil2 nma aku...yg cipannye...ade ke tmbh YB n Datuk kat depan nma aku....taw r YB slalu pki baju batik....siot tui...nie lagi satu klas yg agk borink(ceh smua borink...tah pape)...phm2 la ...klas LAW..section la..kanun keseksaan la....defendant,plaintifff..ape tah...phm ckit je ....jadi r tue...abes klas ...g HEP plk...jmpa pgawai utk jemput ....esk ade AGM Komander(ehh aku xpnh gtw kn aku Komander Kesatria???bbudak UiTM taw r..hahaha..tapi aku xde r buli org k...aku baik)...satu bnda yg baik jdi kat aku....ade sorang pgawai tue...En Fitri...de ajak mkn kat luar....fuhhh bgus tue....jmat dwet aku....dah nma pn pgawai mct r dwet byk...aku bantai mkn ckup2...lpaq weh...hahaha....credit to En Fitri(len kali blnja lgi)...adui xlarat taip...nbla..bla...bla...smpi skrg nie kul 7.09pm....jpg mlm ada meetg lagi...nk ciap2 dulu...bye...salam 


7:21 PM | 0 comments | Read More

##....sambungn yg semalam pnye....

Written By Hafiz Rahman on Tuesday, January 12, 2010 | 5:40 PM


Merujuk perkara berbangkit semlm...(yg pak gad saman tue)..so arinie dgn rasa bangganya aku nk gtw jgk terutamanya kpd pak gad2 UiTM yg aku dah ade stiker...ulang sekali lagi..AKU DAH ADA STIKER...wakakaka...so xde alasan korng nk saman aku lagi...klw saman jgk xtaw la nk ckp...sma ada dorang dengki motor aku cantik or saje hobi dorang kot nk nyaman2 orang nie....haha...tp yg pliknya..masa aku g apply stiker tadi...nape mka pak gad n owg yg keje unit kewangan tue mka ketat je r???jeles ke aku ada stiker????hahahaha...dah xleh saman jeles plk kat aku...aku taw la korang ska saman aku...pastue pas nie dah xleh saman dah...pdan mka....hahaha...dah r...aku da keje nk wat...latihan dalam buku Mandarin xbt lagi..nnt mlm ade klas Mandarin plk...nnt xpasal2 kna nyanyi lagu cina ..melalak dalm klas tue sbb xbt homework....malu je....dah r tggang langgang je xpaham pn ....ok bye....


p/s lagi : rase teringin je nak kne saman lagi ...wakaka...

5:40 PM | 0 comments | Read More

30 ringgit MELAYANG..PAK GAD UiTM mmg stylo lah....


memg marang prapu kepunden prang sekeper pnya pak gad....sblm nie mmg aku ok ja dgn gad2 nie...tp mlm nie aku tersgt la gram....cam nk hmpuk2 kpla dia kat batu je....taw nape???aku kna sman dgn de...ska hati je...baru mggu ke2 start study dah kne...adoyai...ptut la UiTM kaya...ari2 beribu2 income masuk hasil saman dorang tue...citenye camnie...aku letak  moto kat parking blkg kolej...moto aku xlekat lg stiker UiTM...yela,aku bawu je bwk moto tue..xcmpat lg nk apply stiker....ttbe kne saman plk..msa aku nk g meerg tdi nengok2 surat saman ada dalm raga motor...maw xbengang dgn spesies pak gad nie...xpasal2 je pulus aku melayang 30 rggt..ntah pape saman mahal2...student je pn....bengong je...ckap nk bgi student senang tp mnyusahkn je...bt pak2 gad...aku xmarah dgn smua pak gad...tp aku mrh dgn pak gad yg saman aku tue n yg ska saman2 org......pulun je lbh....dah ska sgt saman2 apply r jadi polis trafik...jpj ke..arrghhhhh...aku xpuas hati....xnk bayar...lantak la ape nk jadi....aku xsalah pn....lain r klw aku dah setahun bwk motor xde stiker...nie baru je aku bwk msuk dah kne saman....tah pape....tp yg plg xbeznye...wlw mcmne aku bengang sklipun...saman tue ttp ade jgk..xleh nk kensel dah.....blah dlu r...lgi byk aku taip...lagi meluap2 rsa bengang aku dgn sape yg saman aku tue....bye

p/s untuk gad:jgn sampai aku join genk benci pak gad kat facebook
12:41 AM | 4 comments | Read More

Labels

TERKINI (174) ARTIS (114) TIPS BERGUNA UNTUK ANDA (85) DEDAH (74) FACT (71) DIARY (69) politik (68) INFO (64) Video (64) BERITA SUKAN (61) GOSIP TERKINI (44) HIBURAN (44) RENUNGAN (38) DESIGN (34) BLOG REVIEW (33) PRODUCT REVIEW (32) PENDIDIKAN (29) PANDUAN (28) tutorial (27) MAKLUMAN (25) TIPS BLOGGING (21) EVENT (20) Gadget (17) AGAMA (15) PERMOHONAN (15) HEADER DESIGN (12) CINTA (11) STATISTIK BLOG (6) SITEMAP (1)